Contact us

Villa Pandu, Brongbong, Noord Bali

Omgeving en ligging van Villa Pandu

Brong Bong, Indonesie.

Villa Pandu is gelegen in de omgeving van Seririt, een dorp aan de nog rustige noordkust van Bali. De zee is er prachtig en schoon. Er zijn mooie baaien en veel natuurschoon. Het is ongeveer 2 1/2 uur rijden van het vliegveld van Denpasar. Brong Bong is een klein Balinees dorp met een geheel eigen karakter. Vanuit Villa Pandu kunt u dagtrips maken naar de vele bezienswaardigheden in de buurt maar ook naar prachtige locaties en steden elders op het eiland en zijn er vele uitstapjes te maken naar het achterland. U bevindt zich vlakbij het eiland Menjangan, een van de mooiste duik en snorkelplaatsen in de wereld.

Steden, dorpen en bezienswaardigheden in de omgeving.

In de nabije omgeving is een rijk aanbod aan bezienswaardigheden. Hieronder volgt een korte samenvatting.

Omgeving - SanurAmed
Amed is een nog authentiek vissersdorpje waar u iedere ochtend en avond het schouwspel van vertrekkende/terugkerende vissersbootjes kunt meemaken. De omgeving bestaat uit schitterende rijstvelden en het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan.

Candi Dasa
Kleine toeristenplaats aan de oostkust van Bali. Het heeft geen eigen, natuurlijk strand maar biedt wel verbinding met de nabijgelegen stranden (bijv. Amed Beach) en de koraalriffen van de oostkust. U kunt er uitstekend snorkelen in een prachtige, helblauwe zee. Het plaatsje heeft een aantal winkels, bars en uitstekende restaurants.

Klungkung (Semarapura)
Een must-see voor Nederlandse toeristen die Bali bezoeken is toch wel Klungkung Taman Gili. Het restant van het koninklijk paleis bij Klungkung in het oosten van Bali dateert uit het begin van de 18e eeuw en werd in 1908 tijdens de Nederlandse verovering verwoest. De overblijfselen zijn een lust voor het oog, zo zeggen toeristen.

Sanur
In tegenstelling tot het volle Kuta is Sanur er om bekend rustig en duur te zijn, waardoor de plaats vooral door een iets ouder publiek wordt gewaardeerd. Sanur is een duurder alternatief voor Kuta. Door de aanwezigheid van goede maar goedkope eethuisjes in de omgeving van de 5-sterrenhotels kun je als toerist de ‘dure’ prijzen in de hotelrestaurants vermijden. Het museum Le Mayeur, genoemd naar een Belgische schilder die was getrouwd met een Balinese, is een bezoek waard. Zijn voormalige atelier maakt deel uit van het museum.

Tulamben
Een klein dorpje gelegen in de omgeving van Kubu. De duikstekken hier omvatten hellingen in zwart vulkaanzand, koraalriffen en een wandduik. Wegens zijn ligging aan de oostzijde van Bali wordt dit gebied voorzien van planktonrijk water dat aangevoerd wordt via de grote doorstromingen tussen de Grote- en de Indische Oceaan. In deze uitzonderlijke omgeving worden de kleurcontrasten van harde en zachte koralen, de vele vissen en ander zeeleven extra geaccentueerd.

De berg Gunung AgungGunung Agung
De Gunung Agung ligt in oostelijk Bali ten westen in de omgeving van Kubu, met de top ten noordoosten van de grote tempel Pura Besakih. De voet van de berg strekt zich in het noordoosten uit naar de zee, en aan de zuidoostkant liggen een paar kleine vulkanen. De top van de berg ligt op 3142 meter. Een kleine vallei scheidt de Agung van de naastgelegen vulkaan Gunong Batur. De lagere hellingen van de berg zijn zeer bebost en landbouw vindt plaats tot op een hoogte van ongeveer duizend meter. De bevolking van het eiland ziet de Agung als de ‘navel van de wereld’, het geografische en religieuze centrum van de wereld.

Beklimming.
De Agung kan het beste beklommen worden in de periode van juli tot oktober. De beklimming is vrij zwaar, lang en gevaarlijk. Het huren van een gids wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Er worden drie algemene routes gebruikt om de berg te beklimmen; een vanuit het zuiden, een tweede vanuit het zuidoosten en een laatste vanuit het westen. Deze laatstgenoemde route wordt het meest genomen vanwege het beginpunt Pura Besakih. De beste tijd om de Agung te beklimmen is ‘s ochtends. Op dat tijdstip is de lucht nog helder en kan de beklimmer genieten van het uitzicht, zowel tijdens de klim als op de top. Bij helder weer is het mogelijk om de top van de Gunung Rinjani te zien op het naastgelegen eiland Lombok.

Tempels op Bali
De centrale plaats die religie inneemt in de Balinese cultuur blijkt uit de vele tempels die je overal op het eiland tegenkomt. Elke desa of dorp heeft tenminste één tempel. Zo zijn er dorpstempels, heilige tempels, rijkstempels, familietempels, beroepstempels, bergtempels, en kusttempels. Bali is het enige eiland van Indonesië waar het hindoeïsme de dominerende religie is. Een aantal tempels dateren van duizend jaar terug. In de eeuwen die daarop volgden zijn er vele tempels bijgekomen en ook nu worden nog nieuwe tempels bijgebouwd.

Tanah Lottegeh koripantemple2taman ayun

Pura Besakih
Dit is de moedertempel en dus de belangrijkste van Bali. Hij staat op de helling van de berg Gunung Agung, de hoogste berg van Bali. Het is een groot complex met veel gebouwen. Toeristen mogen de tempel zelf niet betreden, maar waneer je over het complex loopt, kun je toch voldoende zien. Voor de ingang van de tempel staan veel opdringerige “gidsen” die je tegen betaling rond willen leiden. Je hoeft er geen gebruik van te maken, maar wanneer je toch uitleg wilt, zoek dan een betrouwbaar iemand uit. De omgeving van Besakih is prachtig met vele rijstvelden. Met name de weg tussen Rendang en Sidemen is zeer de moeite waard.

Pura Tana Lot
Dit is waarschijnlijk de meest gefotografeerde tempel van Bali. Hij staat op een rotsachtig eilandje, dat bij laag water te voet bereikbaar is. Veel mensen komen met zonsondergang naar deze plek. Het is ook de meest toeristische tempel van het eiland

Taman Ayun tempel
Pura Taman Ayun ligt in Mengwi en is opgericht ter verering van de vorsten uit de dynastie van Gelgel. Het is een koninklijke tempel van de keizer van Mengwi. Oorspronkelijk was de tempel in 1634 ingezegend met de naam Taman Ahyun. Het woord “Ahyun” is afkomstig van het “Hyun”, wat betekent dat de tempel is gesticht in een tuin omring door water. Het complex is inderdaad omringd door een gracht, welke is verbonden met een vijver. Op het tempelplein staan talloze meru-torens. Dit zijn gebouwen met boven elkaar geplaatste dakjes. Zij stellen de bergen voor, de plaats waar de goden verblijven.

Pura Tirta Empul tempel
De Tirta Empul tempel ligt in Tampak Sering (Tampaksiring of Tampak Siring). Deze tempel wordt tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali beschouwd. De naam “Tirta Empul” betekent “kristal heldere stroom” waarmee wordt aangeduid dat het wordt gebruikt als heilig water voor religieuze ceremonieën. De heilige bron heeft volgens de Balinezen heilzame krachten. Zodoende gaan zij elk jaar een keer naar Tirta Empul om zich hier te baden.

Pura Ulun Danau Bratan
Pura Ulun Danau Bratan tempel staat op een klein schiereiland in het Meer van Bratan. Het meer ligt in de vulkaan Ganung Catur.De bewoners van Bedugul vereren in deze tempel de godin Dewi Danau. Samen met de tempel Pura Ulun Danau Batur is deze tempel de belangrijkste irrigatietempel van Bali.

Bezienswaardige plaatsen op Bali.

Denpasar
Denpasar is de grootste stad op Bali, het centrum van de handel en de regeringsadministratie. De belangrijkste straat, Jalan Gajah Mada, is het commerciële centrum met winkels, banken e.d. Het stedelijk museum is een bezoek zeker waard met een interessante collectie voorwerpen uit prehistorische tijden tot heden.

Jimbaran
Misschien wel het mooiste strand van Bali, meer dan 6 kilometer lang met veel palmbomen. Jimbaran is een voormalig klein vissersdorpje dat veranderd is in een centrum van luxe hotels. Daarnaast zijn er volop restaurantjes waar u bij zonsondergang in een romantische sfeer echt kunt genieten! Vroeg in de ochtend is een bezoek aan de dagelijkse vismarkt iets wat u niet mag missen.

Kuta
Kuta is vooral populair bij het jongere publiek, hetgeen zich uit naast een aantal ‘betere’ hotels in tal van kleinere alternatieve accommodaties. Het prachtige, lange en brede strand in Kuta is vooral bekend door z’n hoge golven wat het uiterst geschikt maakt om te surfen, maar minder om te zwemmen. Dit is de enige plek ter wereld waar de golven breken op zand, dus niet op scherpe riffen. Kuta kijkt uit naar het Westen waardoor je hier van een prachtige zonsondergang ‘on the beach’ kan genieten, als natuurlijk de wolken wegblijven. Deze stad biedt vele locale, goedkope restaurants, shops en discotheken.

Lovina
Lovina en omgeving is in tegenstelling tot het drukke Kuta een rustig vakantieoord, gelegen aan de noordkust van Bali. Het strand en omgeving worden gekenmerkt door een kalme zee met een zwart strand waar honderden bootjes wachten om je in de vroege morgen (6 uur) naar dolfijnen te varen. Ook hier bieden talrijke restaurantjes op het strand en omgeving de mogelijkheid om een mooie zonsondergang mee te maken.

Ubud
Ubud ligt op ca. 1,5 uur rijden vanaf Villa Pandu. Op weg naar Ubud komt men langs een aantal kleine dorpjes die allen gespecialiseerd zijn in een bepaalde vorm van kunst, zoals Batubalam (steenhouwen), Celuk (sieraden), Batuan (schilderijen), en Mas (houtsnijkunst).
Ubud is een plaats in het centrum van het eiland. Ubud en omgeving worden beschouwd als cultureel centrum van het eiland. De naam is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent. Ubud staat bekend om de traditionele Hindoe cultuur. Ubud Market, in de omgeving van Monkey Forest Road en Jalan Raya Ubud. Twee verdiepingen met stalletjes vol houtsnijwerk, gebatikte shirts, sarongs en vele andere souvenirs.


deel deze omgeving pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail